Dačić: Neka Hrvati brinu o sebi

Izvor: RTS, 28.Jan.2012, 13:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Neka Hrvati brinu o sebi

Hrvati treba da brinu o svom ponašanju, a ne da drugima dele lekcije, rekao ministar policije Ivica Dačić. Odnose sa Crnom Gorom treba dovesti u sklad, jer na svetu nema bližih naroda od srpskog i crnogorskog, naglašava Dačić.

Zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da Hrvati treba da brinu o svom ponašanju, a ne da drugima dele lekcije, povodom incidenata >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u Srbiji tokom rukometnog prvenstva.

"Mi ne smemo da se ponašamo recipročno, ali samo da podsetim, nedavno na jednom svetskom prvenstvu u Hrvatskoj naši navijači nisu smeli da istaknu srpsku zastavu. Poručujem im da oni meni ne drže lekcije, nego da povedu računa o svom ponašanju", rekao je Dačić sinoć u Bijelom Polju, gde je prisustvovao Svetosavskoj akademiji.

Dačić je, kako prenose podgorički mediji, rekao da hrvatski navijači nije trebalo da kreću na utakmice u Srbiji sa nacionalnim obeležjima.

Govoreći o odnosima sa Crnom Gorom Dačić je ocenio da njih treba dovesti u sklad, jer na svetu nema bližih naroda od srpskog i crnogorskog.

"Kada se obični građani iz ove dve države sretnu, ore se pesme, govori o ljubavi, dok smo u politici najveći neprijatelji jedni prema drugima. Mislim da je vreme da to prevaziđemo", naveo je Dačić.

Ivica Dačić kaže da Srbija ima nacionalni interes i legitimno pravo da brine o svom narodu, koji živi van njenih granica bilo gde u svetu, pa i u Crnoj Gori.

"Znam da na svetu nema bližih naroda od srpskog i crnogorskog, bilo gde da žive. Zato je svaki napad jednih na druge pljuvanje samih sebe. Napadi koji dolaze iz jedne ili druge države su kontaproduktivni, jer crnogorski i srpski narodi nemaju nikog bližeg od samih sebe", istakao je Dačić.

"Nikolaidisove izjave opasne"

Ministar je, kako prenosi podgorički Dan, ponovio da su izjave savetnika predsednika Skupštine Crne Gore Andreja Nikolaidisa "veoma opasne".

"Izjave gde se na neki način izražava simpatija ili, u ovom slučaju, žaljenje što to nije bio civilizacijski iskorak, što taj eksploziv nije aktiviran, nisu nikakvo slobodno mišljenje. To su veoma opasne izjave koje mogu da legitimišu terorističke napade", istakao je Dačić.

Zamislite, dodao je Dačić, da je savetnik predsednice Skupštine Srbije rekao da je šteta što nije aktiviran eksploziv u nekoj dvorani u kojoj su bili crnogorski predsednik i premijer.

"Takve izjave nisu dobre, jer stvaraju negativnu atmosferu u odnosima Srbije i Crne Gore", istakao je Dačić.

Govoreći o odbeglom narkobosu Darku Šariću, Dačić je istakao da je teško reći gde se on nalazi.

"On nije samo meta srpske i crnogorske policije, nego svih najvećih bezbedonosnih agencija na svetu. Ne znam koliko dugo će moći da se krije", rekao je Dačić. On je istakao da odlično sarađuje s crnogorskim ministrom unutrašnjih poslova Ivanom Brajovićem.

"Sve što od nas zatraži crnogorska policija, mi im dajemo i obratno. Bio bih srećan kada bi politički odnosi na nivou naše dve države bili onakvi kakvi su na policijskom nivou", rekao je Dačić.

Ministar policije je naveo da, kada je u pitanju borba protiv terorizma, Srbija, Crna Gora, Hrvatska, Bosna i Hercegovina i Republika Srpska zajedno rade i sarađuju sa centralom FBI u Sarajevu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić: Neka Hrvati brinu o sebi

Izvor: S media, 28.Jan.2012

Zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da Hrvati treba da brinu o svom ponašanju, a ne da drugima dele lekcije, povodom incidenata u Srbiji tokom rukometnog prvenstva...Slavlje na ulicama Beograda, Banjaluke i Kosovske Mitrovice (VIDEO)..Pritvor osumnjičenima...

Nastavak na S media...

DAČIĆ: NEKA MI HRVATI NE DRŽE LEKCIJE!

Izvor: Kurir, 28.Jan.2012

PODGORICA - Zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da Hrvati treba da brinu o svom ponašanju, a ne da drugima dele lekcije, povodom incidenata u Srbiji tokom rukometnog prvenstva..."Mi ne smemo da se ponašamo recipročno, ali samo da podsetim, nedavno na jednom...

Nastavak na Kurir...

Dačić: Neka Hrvati brinu o svom ponašanju

Izvor: BanjalukaLive.com, 29.Jan.2012, 00:39

Zamjenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da Hrvati treba da brinu o svom ponašanju, a ne da drugima dijele lekcije, povodom incidenata u Srbiji tokom rukometnog prvenstva. "Mi ne smijemo da se ponašamo recipročno, ali samo da podsjetim, nedavno na jednom...

Nastavak na BanjalukaLive.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.