Dačić: Ne plašim se koronavirusa, moram da putujem, takav je posao

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Mar.2020, 17:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Ne plašim se koronavirusa, moram da putujem, takav je posao

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da se ne plaši koronavirusa, ali da preduzima mere predostrožnosti i da se testira posle svakog putovanja.

Dačić je nedavno, uprkos preporukama da se ne putuje u Kinu, zemlju u kojoj je zabeležen najveći broj zaraženih i umrlih korona virusom, boravio u dvodnevnoj poseti Pekingu. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

On je za Tanjug rekao da je od pojavljivanja korona virusa obišao četiri zemlje, a da danas boravi u Skoplju, u trenutku kada je u Severnoj Makedoniji zaraženo sedam osoba korona virusom.

"Već šest godina obilazim svet u okviru borbe za povlačenje priznanja Kosova. Tu je bilo velikih rizika - ebola, malarija, boginja, čak i kolera. Testiram se posle svakog putovanja", rekao je Dačić.

Takođe, boravio je u Sijera Leoneu, državi koja je u trenutku njegove posete povukla priznanje Kosova, da bi ubrzo nakon toga otišao u Kazanj, gde je predvodio delegaciju Srbije na zasedanje srpsko-ruskog Međuvladinog komiteta za trgovinu, ekonomsku i naučno-tehničku saradnju.

"Bio sam u Sijera Leoneu, a tamo je ebola. Šta ću, takav je posao", zaključio je on.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić: Razrade mera radi sprečavanja širenja koronavirusa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Mar.2020, 11:16

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić najavio je da će danas biti dopunskih sastanaka i razrade mera koje su donete radi sprečavanja širenja koronavirusa...Vlada Srbije je donela odluku da zabrani ulazak ljudi sa pet destinacija koja su žarišta koronavirusa, rekao je Dačić za TV Hepi...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.