Dačić: Da je neko razvio zastavu velike Srbije nad Tiranom, to bi odmah bilo na Savetu bezbednosti

Izvor: Kurir, 15.Okt.2014, 09:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Da je neko razvio zastavu velike Srbije nad Tiranom, to bi odmah bilo na Savetu bezbednosti

Šef srpske diplomatije rekao je da su tokom celog dana diplomate iz EU vršile pritisak da se albanski navijači, koje su srpski organi hteli da zadrže na aerodromu, puste na stadion, iako nisu imali karte

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ocenio je da je incident na fudbalskoj utakmici Srbija-Albanija smišljena i unapred >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << planirana politička provokacija i da Srbija ne snosi nikakvu odgovornost za prekid utakmice.

"Ovo se nikada nije dogodilo ni na jednoj fudbalskoj utakmici i unapred je pripremljeno. Za mene je centralno pitanje kako će reagovati Evropska unija i UEFA, jer da je neko iz Srbije razvio zastavu "velike Srbije" u Tirani ili Prištini to bi već bilo na dnevnom redu Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija. U ovom incidentu naročito je sporna činjenica da je to uradio brat premijera Albanije koji treba ovde da bude gost. Sve to stavlja političku dimenziju na ceo događaj i ovo je politička provokacija", rekao je Dačić.

On je rekao i da su tokom celog dana diplomate iz EU vršile pritisak da se albanski navijači, koje su srpski organi hteli da zadrže na aerodromu, puste na stadion, iako nisu imali karte."Srbija ne snosi nikakvu odgovornost za prekid ove utakmice", poručio je Dačić.

(Tanjug/Blic)

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Beograd: Cilj destabilizacija Srbije i regiona

Izvor: VOA, 15.Okt.2014

Od vrha države do analitičara - u Srbiji se jednoglasno ocenjuje da je sinoćni incident na utakmici Srbija - Albanija smišljen čin sa ciljem da se destabilizuju Srbija i region...Zbog incidenta na sinoćnoj fudbalskoj utakmici Srbija – Albanija, ambasadoru Albanije u Srbiji Iljiru Bočki danas...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.