Da li i Republiku Srpsku čekaju vanredni izbori?

Izvor: Vesti-online.com, 11.Feb.2014, 19:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li i Republiku Srpsku čekaju vanredni izbori?

Predsednik opozicione Srpske demokratske stranke (SDS) Mladen Bosić pozvao je danas vlasti Republike Srpske da podnesu ostavke. Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik odgovorio je da je njegov Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) spreman da prihvati da se u RS održe prevremeni izbori, i to onda kada to odluči opozicija.

Mladen Bosić, predsednik SDS-a

 

Bosić je pozvao predsednika >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << RS Milorada Dodika i vlasti RS na ostavke i da tako omoguće održavanje prevremnih izbora kako bi se predupredilo izbijanje nereda i u tom bosanskohercegovačkom entitetu.

 

"Pozivamo (Milorada) Dodika kao predsednika RS, Narodnu skupštinu i Vladu da razmisle o mogućnosti da podnesu ostavke i da na taj način otvore proces prevemenih izbora da bi onemogućili nemile događaje po Republiku Srpsku", rekao je Bosić novinarima posle sednice Predsedništva SDS u Banjaluci.

 

Ocenio je da nezadovoljstvo građana RS zbog lošeg ekonomskog i socijalnog stanja svakim danom raste, podstaknuto protestima u Federaciji BiH.

 

Predsednik RS je naglasio da pravo odlučivanja o prevremenim izborima u entitetu pripada entitetskom parlamentu, a ne Parlamentarnoj skupštini BiH.

 

"To znači da bismo u ovoj situaciji mogli da održimo izbore u maju i da ih ponovo sprovedemo u oktobru", kazao je on. Po rečima Dodika, zakon ne poznaje institut vanrednih izbora i bilo bi veoma opasno prihvatiti održavanje takvih izbora jer bi se tako priznalo da je Republika Srpska u vanrednom stanju.

 

"Republika Srpska nije u vanrednom stanju, ali smo spremni da, ako opozicija misli da u RS treba održati prevremene izbore, u parlamentu donesemo odluku i održimo ih", zaključio je Dodik. Izvršni odbor SNSD je danas zaključio da je Bosna i Hercegovina u

izrazitoj krizi koja se generiše u Federaciji BiH.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dodik prihvata prevremene izbore u RS

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Feb.2014

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da je njegov Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) spreman da prihvati da se u RS održe prevremeni izbori, i to onda kada to odluči opozicija.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Kome odgovaraju izbori?

Izvor: Nezavisne Novine, 12.Feb.2014, 18:59

Mladen Bosić, lider SDS-a, je prelomio i zatražio održavanje prijevremenih izbora u RS.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.