Izvor: Nezavisne Novine, 08.Jan.2018, 10:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li će Tramp vratiti 200.000 ljudi u Salvador?

VAŠINGTON - Administracija predsjednika SAD Donalda Trampa danas će odlučiti o tome da li će produžiti boravak u SAD za oko 200.000 građanja Salvadora.

Građane Salvadora štiti Program privremene zaštite, a administracija je prošle godine okončala ovaj program za građane Haitija i Nikaragve.

Ministarka unutrašnjih poslova SAD, Kristjen Nilsen, rekla je za AP da kratkotrajna produženja boravka >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << nisu rješenje.

"Bolje je da im damo trajno rješenje, nego da produžavamo boravak po šest, 12 ili 18 mjeseci", rekla je Nilsenova.

Predsjednik Salvadora Sančez Seren dugo je pričao telefonom sa Nilsenovom u pokušaju da produži status boravka građana Salvadora u SAD, kako bi američki Kongres imao više vremena da smisli trajno rješenje.

Administracija bivšeg američkog predsjednika Baraka Obame je septembra 2016. godine Salvadorcima produžila boravak u SAD za 18 mjeseci.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.