DŽIHADISTI IMAJU NOVOG VOĐU! Bagdadi ga zadužio još u avgustu (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Okt.2019, 01:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DŽIHADISTI IMAJU NOVOG VOĐU! Bagdadi ga zadužio još u avgustu (FOTO)

Islamska država ga nikada javno nije podržala

Veruje se da je militant Abdulah Kardaš izabran za naslednika lidera Islamske države Abu Bakr al Bagdadija, za kojeg SAD tvrde da je ubijen u specijalnoj misiji američkih snaga u sirijskom Idlibu.

Prema izveštaju, Bagdadi je u avgustu zadužio Kardaša za "muslimanske poslove" islamističke grupe, ali ga Islamska država nikada javno nije podržala.

Regionalni obaveštajni zvaničnik rekao je da se pretpostavlja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da je Kardaš preuzeo Bagdadijevu ulogu.

On je izjavio da Bagdadi nije bio umešan u svakodnevne operacije grupe i da je bio formalni vođa.

- Bagdadi je samo govorio 'da' ili 'ne' - dodao je zvaničnik.

Bağdadi'nin öldürüldüğü iddiasından sonra IŞİD'in yeni liderinin Telaferli bir "Türkmen" Abdullah Kardaş olduğu ileri sürüldü. Abdullah Kardaş "Ebu Ala El-Afri" lakaplı Abdurrahman Mustafa el-Şeyhlar'dır. Telaferli meşhur Şeyhlar aşiretinin evlat edindiği bir Ermenidir! pic.twitter.com/PUenFzlbZS

— TÜRKSAM (@Turksam) October 27, 2019

Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je u nedelju da je lider Islamske države poginuo na severozapadu Sirije kada je aktivirao pojas sa eksplozivom u tunelu u koji je ušao, bežeći od američkih vojnika. On je rekao da je Bagdadi bio u tunelu sa svoje troje dece i da je aktivirao pojas sa eksplozivom od čije detonacije su svi poginuli.

How come Turkey knows who the next leader of ISIS is? https://t.co/F413Qm2sW5 Turkmen named Abdullah Kardas. How come @SkyNews isn’t breaking news? Why don’t you mention Turkey’s #WarCrimes using murdering jihadists inc. ISIS???

— phil neale (@syphil23) October 28, 2019

Tramp je zahvalio Rusiji, Turskoj, Siriji i Iraku na pomoći u ovoj akciji, uz napomenu da nije bilo žrtava na američkoj strani.

BONUS VIDEO: TEMPIRANA BOMBA! Dve zemlje, ogromna mržnja i GOMILA NUKLEARNIH BOMBI: Da li će na ovom mestu izbiti Treći svetski rat? (VIDEO)
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

PENTAGON OBJAVIO SNIMKE UBISTVA BAGDADIJA: Pogledajte UPAD KOMANDOSA u kuću vođe Islamske države (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Okt.2019

Amerikanci su dugo lovili vođu terorističke organizacije!..Američko ministarstvo odbrane objavilo je video snimke napada američkih specijalnih snaga u kojima je ubijen Abu Bakr al Bagdadi, vođa terorističke grupe Islamska država, kao i fotografije i druge detalje misije...#BREAKING #US army...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.