DOLIJAO POLICIJI: Uhapšen osumnjičeni za napad na sveštenika u Lionu

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Okt.2020, 21:35

DOLIJAO POLICIJI: Uhapšen osumnjičeni za napad na sveštenika u Lionu

Sveštenik je pogođen u stomak dva puta

Francuska policija uhapsila je osumnjičenog za napad na pravoslavnog sveštenika ispred crkve u Lionu.

Prema rečima gradonačelnika Liona, motiv za napad još uvek nije poznat.

Pravoslavni svestenik ranjen je danas iz vatrenog oružja ispred grčke crkve u Lionu, a napadač je pobegao, rekao je policijski izvor.

Sveštenik je pogođen u stomak dva puta dok je zatvarao crkvu i pomoć mu je pružena >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na licu mesta zbog rana opasnih po život.

🔴 #Lyon : un homme blessé par balle rue St-Lazare dans le 7e arrondissement, dans des circonstances encore obscures. Le tireur serait en fuite. Le secteur actuellement bouclé par les #policiers @lyonmag pic.twitter.com/8RUoFFXDNi

— Julien Damboise (@JDANDOU) October 31, 2020

Ministarstvo unutrašnjih poslova objavilo je upozorenje na svom Tviter nalogu da je u Lionu došlo do incidenta i da su snage bezbednosti na mestu događaja.

Incident se dogodio dva dana nakon što je u Nici napadač koji je vikao "Alahu Akbar!" (Bog je najveći) odrubio je glavu ženi i ubio još dvoje ljudi u crkvi, a dve nedelje pošto je nastavniku koji je na času pokazivao karikature proroka Muhameda u predgrađu Pariza odsekao glavu 18-godišnji Čečen.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Uhapšen napadač koji je u Kanadi ubio dve, a ranio pet osoba

Izvor: Beta, 01.Nov.2020, 10:59

Kanadska policija uhapsila je rano jutros muškarca koji je u napadu nožem u Kvebeku dve osobe ubio a pet ranio.Pokrajinska policija je ranije saopštila da traga za naoružanim muškarcem obučenim u srednjovekovnu odeću.Nije poznat motiv napada koji se dogodio na Noć veštica.Povredjeni su hospitalizovani,...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.