DIREKTORKA CIA PODNELA OSTAVKU: Optuživali su je da je bila umešana u programe mučenja

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Jan.2021, 08:53

DIREKTORKA CIA PODNELA OSTAVKU: Optuživali su je da je bila umešana u programe mučenja

Ðina Haspel bila je postavljena na odgovornu funkciju 2018. godine, kao prva žena na toj poziciji

Dan pred inauguraciju novoizabranog predsednika SAD Džoa Bajdena, direktorka CIA Ðina Haspel, koju je postavio odlazeći predsednik Donald Tramp, podnela je ostavku i napustila obaveštajnu agenciju posle 36 godina rada u njoj.

U saopštenju objavljenom na Tviteru CIA, Haspelova je navela da je "veoma ponosna >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na zajednički rad", prenosi portal Forbs.

- Najveća čast u mome životu bila je to što sam bila na čelu ove organizacije -  objavila je Haspelova na Tviteru CIA.

Ðina Haspel je postavljena za direktorku CIA 2018. godine, kao prva žena na toj poziciji i zamenila je Majka Pompea, koji je preuzeo položaj američkog državnog sekretara.

Kako javlja Sputnjik pozivajući se na američke medije, Haspel je razmatrala ostavku pre mesec dana, kada se Tramp pripremao da imenuje Кeš Patel za njenu zamenicu, ali je sve otkazano u poslednji čas, objavili su američki mediji.

The #CIA workforce thanks Director Haspel for her 36 years of dedicated service to the American people.

You have broken barriers and empowered the next generation of CIA officers. pic.twitter.com/ELzP8XzIKt

— CIA (@CIA) January 19, 2021

Haspelova nije obrazložila zašto je dala ostavku, a američki mediji navode da je u poslednje vreme postojala netrpeljivost sa Donaldom Trampom, te da je on u više navrata pretio da će je smeniti jer mu nije lojalna.

Demokrate su ranije optuživale Haspelovu da je tokom administracije Džordža Buša mlađeg bila umešana u programe mučenja koje je sprovodila CIA.

Prošle nedelje novoizabrani predsednik Džo Bajden imenovao je Vilijema Bernsa za novog šefa CIA u njegovoj administraciji.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.