DETALJI TELEFONSKOG RAZGOVORA: Evo o čemu su razgovarali Vučić i šef diplomatije EU

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Feb.2020, 17:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DETALJI TELEFONSKOG RAZGOVORA: Evo o čemu su razgovarali Vučić i šef diplomatije EU

Borel je u telefonskom razgovoru sa predsednikom Vućićem rekao da namerava da imenuje Specijalog predstavnika koji će se baviti i dijalogom Beograda i Prištine i regionom Zapadnog Balkana.

Šef diplomatije EU Žosep Borel razgovarao je u telefonskom razgovoru sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem o imenovanju Specijalnog izaslanika za dijalog Beograda i Prištine i Zapadni Balkan, ali je i ponovio svoju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ličnu posvećenost ulozi posrednika u pregovorima.

On je ocenio i da to imenovanje pokazuje važnost koju "EU i on lično daju regionu, njegovoj stabilizaciji i napretku na EU putu".

- Žosep Borel je podsetio na činjenicu da će on lično ostati angažovan i snažno posvećen evropskoj perspektivi Zapadnog Balkna, kao i ulozi glavnog pregovarača u dijalogu Beograda i Prištine - navodi se u saopštenju Evropske službe za spoljne poslove.ž

Na pitanje da li je bilo reči o "konkretnim imenima" za poziciju Specijalog predstavnika u Evropskoj službi kažu da ne žele da ulaze u detalje. Dodaje se da je Visoki predstavnik tokom dana obavio i odvojene telefonske razgovore sa Hašimom Tačijem i Aljbinom Kurtijem.

- Svi telefonski pozivi su nastavak razgovora koje je Visoki predstavnik imao u Beogradu i Prištini tokom januara - zaključuju u Evropskoj službi za spoljne poslove.

Pogledajte rezultate

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.