CIK BiH: Do 11 časova glasalo 11,41, 100 mesta kasnilo

Izvor: B92, 07.Okt.2018, 12:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CIK BiH: Do 11 časova glasalo 11,41, 100 mesta kasnilo

Sarajevo -- Predsednik Centralne izborne komisije BiH Branko Petrić izjavio je danas da je izlaznost do 11 časova na biračkim mestima u BiH 11,41 odsto.

To je za oko tri odsto manje nego pre četiri godine u istom periodu.

Kako je rekao, u prvom preseku ne nalaze se podaci iz Doboja, Brčkog i Bijeljine odakle još nisu stigli podaci o izlaznosti. Najveća izlaznost je u manjim sredinama, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a prednjači Kalinovik gdje je izlaznost do 11.00 časova 31 odsto, prenose Nezavisne.

"Bilo je pomalo kašnjenja od 20 do 70 minuta, od čega više od polovine od dva do 15 minuta, uglavnom u većim gradovima, jer je neko kasnio. Ponegde je neko izostao, a trebalo je da se pojavi, pa je potrajalo dok je pronađena zamena", kazao je Petrić i dodao da niko neće biti oštećen za svoje pravo glasa.

Prema njegovim rečima, CIK je u stalnoj komunikaciji sa svim bezbednosnim agencijama u BiH i za sada nema nikakvih neobičnih situacija i problema.

Ranije je saopšteno da je Banjaluci jutros stotinu biračkih mesta otvoreno sa zakašnjenjem, a iz Centralne izborne komisije BiH su saopštili da su u pitanju tehički razlozi.

U 7.00 časova jutros kasnilo se sa otvaranjem po jednog biračkog mesta u Prnjavoru, Brodu, Odžaku, Vukosavlju, Sarajevu. Kao razlozi za kašnjenje iz CIK-a naveli su da na pojedinim biračkim mestima nisu bili završene pripreme na vreme, ponovno su prebrojavani glasački listići na zahtev posmatrača, odsustvo pojedinih članova biračkih odbora usled bolesti, nestanak struje.

- "Bosna će nastaviti svoj hod po mukama"

- Analitičari: Kampanja za izbore u BiH bila je prljava

- Izbori u BiH: U Doboju na glasačko mesto bačen suzavac

- BiH: Počelo glasanje, trka neizvesna

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Manja izlaznost do 11 časova nego 2014. i 2010.

Izvor: Nezavisne Novine, 07.Okt.2018

Predsjedavajući Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine (CIK BiH) Branko Petrić rekao je danas u Sarajevu da je na opštim izborima u BiH do 11 sati glasalo 11,41 odsto birača, bez podataka iz Doboja, Bijeljina i Brčkog.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.