Izvor: Kurir, 28.Jul.2015, 10:11 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Brzo i lako: Ovako se pravi najukusniji čokoladni mus
Bez mnogo muke napravite kremastu čokoladnu poslasticu koja osvaja na prvi zalogaj
Ovaj tekst je preuzet sa sajta Stvar ukusa
Ako volite čokoladne poslastice, verovatno vam je jedna od omiljenih i mus. Ovaj kremasti desert se veoma lako pravi i u njegovoj pripremi se mogu oprobati i oni koji nisu baš vešti u kulinarstvu.
Potrebno je:
170 g čokolade za kuvanje
1/3 šoljice espreso kafe ili 1/2 kašicice instant kafe
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir <<
1/3 šoljice kuvane vode
4 krupnija jajeta
3 kašike šecera
Način pripreme.
Čokoladu sitno iseckajte, dodajte espreso kafu, pomešajte i prelijte vrućom vodom. Izmiksajte sve, zatim postepeno dodajte žumanca i sve dobro dobro sjedinite. U drugoj posudi čvrsto umutite belanca. Postepeno dodajte šećer i mutite dok ne dobijete čvrst šam. Dodajte smesu sa čokoladom i mešajte dok ne dobijete kompaktnu smesu. Ostavite da se hladi par sati u frižideru. Prijatno!
SA SAJTA STVAR UKUSA PREPORUČUJEMO JOŠ:
7 recepata za torte koje se ne peku
Saveti za savršen šam od belanaca
Jednostavan način odvajanja žumanaca i belanaca (VIDEO)
Čokoladni kolač bez brašna
Kako da napravite domaći sladoled bez kristala leda