Brnabićeva: Odličan sastanak; Akcenat na destruktivnom ponašanju Prištine i formiranju SZO

Izvor: B92, 23.Sep.2021, 17:10

Brnabićeva: Odličan sastanak; Akcenat na destruktivnom ponašanju Prištine i formiranju SZO

Premijerka Srbije Ana Brnabić sastala se danas u Njujorku s premijerom Belgije Aleksandrom de Kroom na margini 76. zasedanja Generalne skupštine UN.

Premijerka je sastanak sa belgijskim kolegom ocenila kao odličan.

"Odličan sastanak sa Aleksanderom Dekroom, gde smo konstatovali dobre bilateralne odnose dve zemlje. Upoznala sam svog belgijskog kolegu sa svim pomacima koje je Srbija napravila u procesu evropskih integracija, posebno u oblasti vladavine prava. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Zatražila sam podršku Belgije za otvaranje novih klastera u decembru, tokom slovenačkog predsedavanja Savetom EU. Posebno sam skrenula pažnju na nasilje koje privreme institucije u Prištini trenutno sprovode na severu Kosova i Metohije. Posebno sam istakla kontinuirano, destruktivno ponašanje Prištine koja uporno odbija formiranje ZSO dogovorenih Briselskim sporazumom", napisala je premijerka Ana Brnabić na svom profilu na Instagramu uz fotografije sa sastanka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ana Brnabić razgovarala sa belgijskim premijerom

Izvor: RTS, 23.Sep.2021

Premijerka Srbije Ana Brnabić sastala se sa belgijskim premijerom Aleksanderom de Kroom i zatražila podršku Srbiji u nastavku evropskih integracija i za otvaranje novih klastera u decembru. . Premijerka Srbije je objavi na Instagramu napisala da je upoznala svog belgisjkog...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.