Brnabić sa direktorom Međunarodnog komiteta Crvenog krsta: Veliki napori u rešavanju pitanja nestalih

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Okt.2017, 12:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabić sa direktorom Međunarodnog komiteta Crvenog krsta: Veliki napori u rešavanju pitanja nestalih

Predsednica Vlade Srbije sa Ivom Dekorom

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić istakla je danas u razgovoru sa generalnim direktorom Međunarodnog komiteta Crvenog krsta Ivom Dakorom da je Srbija  spremna da uloži velike napore u rešavanje pitanja nestalih lica, ali da očekuje da i zemlje regiona koje se suočavaju sa istim problemom pokažu više volje za saradnju.

Oglasio se i predsednik Srbije: Evo kako je prokomentarisao Dačićevo pevanje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Premijerka Brnabić je rekla da je problem nestalih realnost regiona i da je Vlada Srbije spremna da pruži svaku vrstu pomoći ovoj organizaciji kako bi se na pravi način pristupilo rešavanju ovog pitanja.

Dakor je saopštio da je Srbija lider u regionu kada je u pitanju rešavanje teških i osetljivih situacija i objasnio da će u narednim danima takođe posetiti i druge zemlje regiona i o ovom pitanju razgovarati sa predstavnicima vlada,  udruženjima nestalih i porodicama.

On je pohvalio napore i hrabrost koju je Srbija pokazala u rešavanju migrantske krize.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.