Brnabić: EU strateški cilj, regionalna saradnja prioritet

Izvor: B92, 20.Sep.2018, 12:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabić: EU strateški cilj, regionalna saradnja prioritet

Beograd -- Premijerka Ana Brnabić razgovarala je danas sa ministrom unutrašnjih poslova Turske Sulejmanom Sojluom.

Oni su razgovarali o daljem unapređenju bilateralnih odnosa dve zemlje, evropskim integracijama kao i saradnji nadležnih institucija u oblasti borbe protiv terorizma i organizovanog kriminala.

Govoreći o procesu evropskih integracija, Brnabić je istakla da je članstvo u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << EU strateško opredeljenje Srbije, kao i da je regionalna saradnja među glavnim prioritetima Vlade, gde se akcenat stavlja na što veće ekonomsko povezivanje među zemljama regiona.

Brnabić je izrazila zadovoljstvo dobrim bilateralnim odnosima dve zemlje i istakla da tome značajno doprinose i lični, prijateljski odnosi predsednika Vučića i turskog predsednika Erdogana.

Takođe, naglasila je da je Srbija zainteresovana za dalji nastavak političkog dijaloga kao i za unapređenje saradnje u svim oblastima od zajedničkog interesa, navodi se u saopštenju Kancelarije Vlade za saradnju s medijima.

Premijerka je posebno pohvalila saradnju ministarstava unutrašnjih poslova dve zemlje, u oblasti borbe protiv terorizma i organizovanog kriminala i pozitivno ocenila nastavak zajedničke saradnje u okviru obuke policijskih kadrova i razmene informacija, što doprinosi većoj bezbednosti za naše građane.

Ministar Sojlu izrazio je zadovoljstvo povodom dobrih bilateralnih odnosa Srbije i Turske, kao i uspešne saradnje u oblasti borbe protiv terorizma i organiozovanog kriminala.

Takođe, izrazio je zahvalnost rukovodstvu Srbije na snažnoj podršci Turskoj u prethodnom periodu, posebno u izazovnim trenucima za njegovu državu i narod. Istakao je da je slika Srbije u svetu značajno promenjena na bolje poslednjih godina, kao i da stabilnost i sigurnost, ali i poverenje koje postoji izmedju dve zemlje, doprinose boljoj ekonomskoj saradnji i daljem razvoju sveukupnih odnosa.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ana Brnabić s turskim ministrom

Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Sep.2018

Premijerka Srbije Ana Brnabić i ministar unutrašnjih poslova Turske Sulejman Sojlu su danas razgovarali u Beogadu, saopštila je Vlada...Sojlu je rekao da je zadovoljan stanjem odnosa Srbije i Turske i uspešnom saradnjom u borbi protiv terorizma i organizovanog kriminala i zahvalio Srbiji za podršku...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.