Četvrtak, 20.09.2018.

12:25

Brnabić: EU strateški cilj, regionalna saradnja prioritet

Premijerka Ana Brnabić razgovarala je danas sa ministrom unutrašnjih poslova Turske Sulejmanom Sojluom.

Izvor: Tanjug

Brnabić: EU strateški cilj, regionalna saradnja prioritet
Foto Tanjug/ Vlada Republike Srbije/ SLOBODAN MILJEVIC/ nr

Oni su razgovarali o daljem unapređenju bilateralnih odnosa dve zemlje, evropskim integracijama kao i saradnji nadležnih institucija u oblasti borbe protiv terorizma i organizovanog kriminala.

Govoreći o procesu evropskih integracija, Brnabić je istakla da je članstvo u EU strateško opredeljenje Srbije, kao i da je regionalna saradnja među glavnim prioritetima Vlade, gde se akcenat stavlja na što veće ekonomsko povezivanje među zemljama regiona.

Brnabić je izrazila zadovoljstvo dobrim bilateralnim odnosima dve zemlje i istakla da tome značajno doprinose i lični, prijateljski odnosi predsednika Vučića i turskog predsednika Erdogana.

Takođe, naglasila je da je Srbija zainteresovana za dalji nastavak političkog dijaloga kao i za unapređenje saradnje u svim oblastima od zajedničkog interesa, navodi se u saopštenju Kancelarije Vlade za saradnju s medijima.

Premijerka je posebno pohvalila saradnju ministarstava unutrašnjih poslova dve zemlje, u oblasti borbe protiv terorizma i organizovanog kriminala i pozitivno ocenila nastavak zajedničke saradnje u okviru obuke policijskih kadrova i razmene informacija, što doprinosi većoj bezbednosti za naše građane.

Ministar Sojlu izrazio je zadovoljstvo povodom dobrih bilateralnih odnosa Srbije i Turske, kao i uspešne saradnje u oblasti borbe protiv terorizma i organiozovanog kriminala.

Takođe, izrazio je zahvalnost rukovodstvu Srbije na snažnoj podršci Turskoj u prethodnom periodu, posebno u izazovnim trenucima za njegovu državu i narod. Istakao je da je slika Srbije u svetu značajno promenjena na bolje poslednjih godina, kao i da stabilnost i sigurnost, ali i poverenje koje postoji izmedju dve zemlje, doprinose boljoj ekonomskoj saradnji i daljem razvoju sveukupnih odnosa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

8 h

Podeli: