Izvor: Beta, 20.Nov.2019, 15:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabić: Danas ili sutra sednica Saveta za nacionalnu bezbednost o navodnom vrbovanju agenata

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da će se danas ili sutra sastati Savet za nacionalnu bezbednost povodom navoda da Rusija vrbuje pripadnike bezbednosnih službi Srbije.Ona je novinarima u Skupštini Srbije rekla da je o tome razgovarala sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i da je on izdao nalog Vojno-bezbednosnoj agenciji (VBA) da istraži te navode.Navodeći da nadležni tek treba da dobiju dodatne informacije, premijerka je ocenila da će u slučaju da se utvrdi da su te informacije tačne, to predstavljati "ozbiljan problem" i "stvar oko koje će morati ozbiljno da se pozabave".Upitana da li to može da poremeti odnose sa Rusijom, ona je kazala da ne može da iznosi paušalne ocene i da mora da sačeka informacije VBA.List "Blic" preneo je ranije danas da je "ruski diplomata i pripadnik vojne obaveštajne službe Georgij Kleban akter šokantnog snimka, na kome se vidi kako daje novac jednom navodno visokopozicioniranom zvaničniku Srbije".Snimak je 17. novembra objavljen na Jutjubu, njegova autentičnost potvrdjena je za "Blic", a potvrdio ga je i ugledni istraživački novinar Hristo Grozev na svom Tviter nalogu.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Ako je istina, to je ozbiljan problem"

Izvor: B92, 20.Nov.2019

Premijerka Brnabić izjavila je novinarima da će predsednik Vučić danas ili sutra održati sastanak sa bezbednosnim strukturama o mogućoj špijunskoj aferi...I istakla da je, ukoliko se utvrdi da je to istina, reč o ozbljnom problemu kojim će država morati ozbiljno da se pozabavi..."Nemam nikakvih...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.