Britanija zatvara iransku ambasadu i proteruje diplomate

Izvor: Vesti-online.com, 30.Nov.2011, 17:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanija zatvara iransku ambasadu i proteruje diplomate

Britanski ministar inostranih poslova Vilijem Hejg rekao je da će Velika Britanija proterati sve iranske diplomate nakon upada u britansku Ambasadu u Teheranu. Hejg je istakao da je naredio zatvaranje iranske Ambasade u Londonu i da je svo osoblje dobilo rok od 48 časova da napusti Veliku Britaniju.

Jučerašnji napad na britansku Ambasadu usledio je nakon odluke Londona da uvede nove sankcije Iranu zbog nuklearnog programa.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << />
Šef britanske diplomatije naglasio je da je bio "određeni stepen saglasnosti režima" u napadima na Ambasadu i na britanski diplomatski kompleks u Teheranu.

Hejg je dodao da je svo britansko diplomatsko osoblje evakuisano i da je Ambasada zatvorena.

On je u obraćanju poslanicima britanskog parlamenta rekao da Teheran ne može da očekuje da ima Ambasadu u Londonu. Prema njegovim rečima, Velika Britanija neće u potpunosti prekinuti odnose sa Iranom.

Analitičari navode da potezi Londona znače da su odnosi između Londona i Teherana na najnižem nivou

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Velika Britanija protjeruje sve iranske diplomate

Izvor: Nezavisne Novine, 30.Nov.2011

LONDON - Britanski ministar inostranih poslova Vilijem Hejg rekao je danas da će Velika Britanija protjerati sve iranske diplomate nakon upada u britansku Ambasadu u Teheranu.

Nastavak na Nezavisne Novine...

London traži oštrije ekonomske sankcije Teheranu

Izvor: Capital.ba, 01.Dec.2011, 10:53

LONDON, Britanski ministar spoljnih poslova Vilijem Hejg rekao je da će se založiti za intenziviranje finansijskih sankcija Iranu na današnjem sastanku šefova diplomatije EU u Briselu, nakon upada demonstranata u ..

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.