Briselski sporazum šansa, izbori čim se EU izjasni o datumu

Izvor: Press, 19.Maj.2013, 16:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Briselski sporazum šansa, izbori čim se EU izjasni o datumu

Jovanović je na sednici Glavnog odbora LDP rekao da taj sporazum nije pobeda Srbije, ali ni njen poraz, jer je "poraz dan u kome je pre 20 godina zemlja krenula pogrešnim putem".
"Taj sporazum sam doživeo kao šansu za nas, a ne za one koji su ga potpisali. Mora se voditi jasna politika, a preduslov za to je jasna pozicija. Mi na njoj nismo", ukazao je on.
"Briselski sporazum su potpisali da bi konslolidovali svoju vlast... Potpisuješ sporazum sa Prištinom, a ne >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << možeš Albanca da spomeneš. Pa kako misliš sa njim posle da živiš", upitao je Jovanović.
Jovanović je ocenio da je Srbija danas zemlja u kojoj polovina društva čeka "od Vučića da diše za nju, a druga polovina strepi, jer se oseća nezaštićenom pred svim lošim što vidi pred sobom". On je rekao da je potrebno redefinisati političku scenu i uspostaviti novi format, "a ne privremene koalicije od danas do sutra" i da nijedna stranka u Srbiji nema dovoljno kapaciteta za formiranje ozbiljne politike i njeno vođenje.
Pogledaj vesti o: Izbori,   Evropska Unija

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.