Bridlav: Malo verovatno da će ruska vojska preći granicu

Izvor: Blic, 06.Maj.2014, 11:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bridlav: Malo verovatno da će ruska vojska preći granicu

Komandant snaga NATO u Evropi Filip Bridlav rekao je da je malo verovatno da će ruski predsednik Vladimir Putin upotrebiti rusku vojsku na istoku Ukrajine.

"Mislim da to nije najverovatniji kurs delovanja...mislim da bi Putin mogao da postigne svoje ciljeve u istočnoj Ukrajini i da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << neće nikada preći glanicu sa svojim snagama", rekao je general Bridlav na vojnoj konferenciji u kanadskom gradu Otavi, prenela je ukrajinska agencija Ukrinform.

Prema Bridlavu, predsednik Rusije "nastaviće da radi to što radi - da diskredituje vladu, stvara nemire, pokušava da stvori uslove za separatistički pokret".

Komandant snaga NATO u Evropi rekao je i da je siguran da se ruske specijalne snage nalaze u istočnoj Ukrajini.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Američki general: Ruski bombarderi spremni za Kaliforniju

Izvor: Vesti-online.com, 06.Maj.2014

Američki general Herbert Karlajl, komandant Pacifičkih vojnih snaga Sjedinjenih Američkih Država, rekao je da je vazdušna aktivnost Rusije pojačana zbog situacije u Ukrajini...Zabrinuo Amere: Ruski bombarder "Tupoljev-95".. .."Ruski bombarderi "patroliraju" do ostrva Guam. Tako pokazuju svoju...

Nastavak na Vesti-online.com...

NATO će razmotriti trajno razmeštanje trupa na istoku Evrope

Izvor: Blic, 07.Maj.2014, 02:05

-NATO će morati da razmisli o trajnom stacioniranju trupa u Istočnoj Evropi zbog povećanih napetosti izmedju Rusije i Ukrajine, izjavio je vrhovni vojni komandant zapadne vojne alijanse general Filip Bridlav...NATO je izveo jedan broj kratkoročnih rotacija ljudstva i opreme u Istočnoj Evropi, ali...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.