Bramerc danas u dvodnevnoj poseti Beogradu

Izvor: Blic, 22.Maj.2012, 09:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bramerc danas u dvodnevnoj poseti Beogradu

Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc stiže danas u dvodnevnu posetu Beogradu, tokom koje će razgovarati sa srpskim zvaničnicima zaduženim za saradnju sa sudom u Hagu.

- Tužilac Bramerc doputovaće po podne u dvodnevnu posetu Beogradu nakon čega će u sredu, odmah po povratku u Hag, uputiti izveštaj Savetu bezbednosti - rekao je Bramercov specijalni savetnik Frederik Svinen.

Svinen je naveo da će se Bramerc u Beogradu sastati sa predsednikom Nacionalnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << saveta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasimom Ljajićem, tužiocem za ratne zločine Vladimirom Vukčevićem i predstavnicima službi bezbednosti.

Planirano je da tužioci Bramerc i Vukčević po podne održe zajedničku konferenciju za novinare.

- Glavna tema razgovora sa srpskim zvaničnicima biće saradnja sa kancelarijom tužilaštva u Hagu - ukazao je Svinen.

Glavni tužilac je, u sklopu pripreme izveštaja za Savet bezbednosti, prethodno posetio Sarajevo i Zagreb.

Bramerc smatra da će poseta Beogradu biti prilika da dobije odgovore na pitanja vezana za pomaganje u skrivanju osoba koje su optužene za ratne zločine pred haškim sudom.

- Glavna prepreka u saradnji - to što begunci nisu bili uhapšeni, uklonjena je i mi smo odali priznanje za hapšenje, ali poručujemo da mora da se nastavi saradnja vezana za preostala suđenja Karadžiću i Mladiću i ostalima - naveo je glavni tužilac.

Povezane vesti: Bramerc: Nema otvorenih pitanja između Hrvatske i tužilaštva Bramerc i Vukčević o aktuelnim predmetima u Hagu Serž Bramerc u poseti Beogradu Najavljen protest prilikom Bramercove posete Hrvatskoj Serž Bramerc razgovarao s članovima Predsedništva BiH
Pogledaj vesti o: Hag,   Rasim Ljajić

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bramerc od danas u Beogradu

Izvor: Mondo, 22.Maj.2012

Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc stiže danas u dvodnevnu posetu Beogradu, tokom koje će razgovarati sa srpskim zvaničnicima zaduženim za saradnju sa sudom u Hagu.

Nastavak na Mondo...

Bramerc u dvodnevnoj poseti Beogradu

Izvor: OkRadio.rs, 22.Maj.2012

Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc doputovaće u dvodnevnu posetu Beogradu, tokom koje će razgovarati sa srpskim zvaničnicima zaduženim za saradnju sa sudom u Hagu.Bramerc će u sredu, kako je najavljeno, odmah po završetku posete uputiti Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija redovan...

Nastavak na OkRadio.rs...

Bramerc se sastao sa Vukčevićem

Izvor: Studio B, 22.Maj.2012

Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc, koji je danas doputovao u Beograd, sastao se sa srpskim tužiocem za ratne zločine Vladimirom Vukčevićem u Specijalnom sudu...Dva tužioca razgovaraju o nastavku saradnje između srpskog i haškog tužilaštva, a posebno o predmetima koji su u toku...

Nastavak na Studio B...

Izveštaj negativan samo u delu o jatacima

Izvor: Beta, 22.Maj.2012

BEOGRAD, 22. maja 2012. (Beta) - Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc izjavio je u utorak da je i dalje veoma važno da se otkrije ko je skrivao haške optuženike navodeći da će samo u tom segmentu .

Nastavak na Beta...

Bramerc: Deo izveštaja o mreži jataka biće negativan

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Maj.2012

BEOGRAD -..Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc izjavio je danas u Beogradu da deo njegovog šestomesečnog izveštaja neće biti pozitivan kada je u pitanju istraga mreže jataka koji su skrivali haške begunce...Bramerc sutra da treba da u pošalje svoj izveštaj u Njujork, gde će biti...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Bramerc: Zadovoljan sam saradnjom

Izvor: B92, 23.Maj.2012, 01:55

Beograd -- Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc izrazio je zadovoljstvo zbog dobrih odnosa sa srpskim Nacionalnim savetom za saradnju s tribunalom...Bramerc se sastao s predsednikom Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasimom Ljajićem. Tema razgovora je nastavak saradnje...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.