Bramerc: Deo izveštaja o mreži jataka biće negativan (VIDEO)

Izvor: S media, 22.Maj.2012, 09:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bramerc: Deo izveštaja o mreži jataka biće negativan (VIDEO)

Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc izjavio je danas da je i dalje veoma važno da se otkrije ko je skrivao haške optuženike navodeći da će samo u tom segmentu njegov izveštaj Savetu bezbednosti UN o saradnji Srbije sa

Haškim tribunalom biti negativan.

Bramerc sutra da treba da u pošalje svoj izveštaj u Njujork, gde će biti predstavljen Savetu bezbednosti UN 7. juna

"Nisam došao da dajem loše kritike. Zadovaljan sam jer su uhvaćenja >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << poslednja dva begunca prošle godine, kao i redovnom saradnjom sa predsednikom Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasimom Ljajićem i tužiocem za ratne zločine Vladimirom Vukčevićem, ali ova tema (mreže jataka) neće tek tako proći", rekao je Bramerc na konferenciji za novinare u Specijalnom sudu u Beogradu.

Bramerc: Mladić će imati fer suđenje

Mladićev branilac: Dokazaćemo da ružna priča tužilaštva nije istina

Mladić se raspravljao sa publikom u sudnici (VIDEO)

Bramerc je na konferenciji nakon sastanka sa Vukčevićem rekao da je tokom prethodnog sastanka dobio nove informacije o istrazi jataka, ali da očekuje da će do podnošenja sledećeg izveštaja, za šest meseci, dobiti kvalitetnije podatke.

Ukazujući da mreža jataka nema veze sa suđenjem Ratku Mladiću u Haškom tribunalu, Bramerc je naveo da je vrlo važno da se "sazna da li su oni koji su učestvovali u skrivanju haških begunaca ljudi koji dolaze iz javnih službi ili su bili deo porodice".

"Želim da budemo sigurni da li su naši sagovornici proteklih godina bili iskreni kada su nam govorili da ne znaju gde su begunci", rekao je Bramerc.

On je napomenuo da se pre sastanka sa tužiocem Vukčevićem sastao sa predstavnici BIA, dok je za sutra planiran njegov susret sa šefom Nacionalnog saveta za saradnju sa Hagom Rasimom Ljajićem.

Bramerc je rekao da je sa Vukčevićem razgovarao, osim o mreži jataka, i o predmetima koji su u toku, napominjući da je veoma zadovoljan pristupom dokumentaciji i arhivama naručito kada su u pitanju suđenja Radovanu Karadžiću, Ratku Mladiću i Goranu Hadžiću.

On je najavio da sutra putuje na Brione gde će biti održan regionalan sastanak tužilaca na kome će biti razmotreno pitanje saradnje.

Bramerc je, takođe, pojasnio problem oko obelodanjivanja dokaza u Mladićevom postupku pred tribunalom navodeći da tužilaštvo ima razumevanja za zahteve odbrane i da se slaže da se suđenje odloži za šest do osam nedelja.

(Tanjug)

Foto: Video capture Infobiro

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.