Bortnikov: Pod istragom 1.600 osumnjičenih za pomaganje islamistima

Izvor: Nezavisne Novine, 16.Dec.2015, 01:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bortnikov: Pod istragom 1.600 osumnjičenih za pomaganje islamistima

MOSKVA- Ruska Federalna služba bezbjednosti istražuje 1.600 fizičkih i pravnih lica osumnjičenih za pomaganje "Islamske države", rekao je danas direktor ove službe Aleksandar Bortnikov.

On kaže da je Federalna služba bezbjednosti identifikovala 2.900 ruskih državljana osumnjičenih da su povezani sa ekstremistima u Siriji i Iraku.

Bortnikov je rekao da je 198 njih ubijeno u borbama, dok se 214 vratilo u Rusiju, dodajući da je 80 "povratnika" osuđeno, >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << a 41 lice uhapšeno, prenosi AP.

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je ranije da se između 5.000 i 7.000 građana Rusije i drugih bivših sovjetskih naroda pridružilo grupi "Islamska država".

Putin je naglasio da ruska vazdušna kampanja u Siriji ima za cilj da zaštiti bezbjednost Rusije.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.