Borelj stigao u Beograd, u toku sastanak sa Vučićem

Izvor: RTS, 31.Jan.2020, 12:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Borelj stigao u Beograd, u toku sastanak sa Vučićem

Šef diplomatije Evropske unije Žozep Borelj stigao je u prvu zvaničnu posetu Beogradu gde će razgovarati sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i premijerkom Anom Brnabić.
Žozepa Borelja na Aerodromu "Nikola Tesla" dočekao je šef srpske diplomatije Ivica Dačić.

Dačić je Žozepu Borelju poželeo dobrodošlicu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i uspešne sastanke koje će imati sa najvišim zvaničnicima Srbije.
Borelj će se zatim susresti sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Nakon sastanka planirane su izjave za medije.
Sa njim će se sastati i premijerka Ana Brnabić.

Uoči dolaska u Beograd Žozep Borelj je izjavio da će lično voditi briselski dijalog i biti glavni sagovornik za vlasti u Beogradu i Prištini.
Od stupanja na dužnost šefa diplomatije EU, ovo je prva zvanična poseta Žozepa Borelja našoj zemlji u tom kapacitetu.
Borelj je juče bio u Prištini, gde se sastao sa Hašimom Tačijem, sa političkim predstavnicima Albanaca, Srba i drugih partija zastupljenih u parlamentu.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić sačekao Borelja na aerodromu

Izvor: Blic, 31.Jan.2020

Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Đuzep Borelj stigao je u Beograd, a na aerodromu "Nikola Tesla" ga je dočekao šef srpske diplomatije Ivica Dačić.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.