Izvor: RTS, 11.Dec.2022, 06:54

Borelj: Iscrpeli smo vojne zalihe snabdevajući Ukrajinu; Kijev: U napadima oštećene sve elektrane

Rat u Ukrajini – 291. dan. Sirene za vazdušnu opasnost oglasile su se u tri ukrajinske oblasti. Premijer Ukrajine Denis Šmigal izjavio je da su posle osam talasa ruskih raketnih napada na Ukrajinu oštećene sve termo i hidroelektrane. Šef evropske diplomatije Žozep Borelj saopštio je da je Evropa iscrpela vojne zalihe snabdevajući Ukrajinu. Zamenik ruskog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Bezbednosnog saveta Dmitrij Medvedev izjavio je da Rusija pojačava pojačava proizvodnju "najmoćnijeg" oružja, baziranog na novim principima.
Ruska vojska je granatirala celu liniju fronta u Donjecku. Najžešće borbe su oko Bahmuta i Avdejevke, a ruske trupe, prema tvrdnjama Moskve, napreduju ka Limanu.

Napad na jug Ukrajine izvršen je iranskim bespilotnim letelicama, kamikazama. Neki dronovi su oboreni, a milion i po ljudi u regionu Odese je bez struje, tvrdi Volodomir Zelenski.
Član glavnog saveta vojno-civilne proruske administracije Zaporoške oblasti Vladimir Rogov rekao je da su ukrajinske snage gađale Energodar iz teškog naoružanja.
Zabeleženo je najmanje 15 udara, granata kalibra 155 milimetara. Prema njegovim rečima, teritorija Zaporoške nuklearke, koja se nalazi u Energodaru, nije bila pod vatrom.
Ruska vojna administracija Hersonske oblasti saopštila je u da je počela zamena ukrajinske grivne u u rusku rublju, pri čemu će se cirkulacija grivne u oblastima regiona pod kontrolom Moskve okončati 1. januara.
Ankara je potvrdila da je spremna da Rusiji i Ukrajini pruži maksimalnu podršku kako bi se  rat okončao što pre, saopštilo je tursko ministarstvo spoljnih poslova.
Saopštenje dolazi nakon konsultacija koje su u Istanbulu obavili ruski zamenik ministra spoljnih poslova Sergej Veršinjin i njegov turski kolega Sedat Onal.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Ukrajinska kriza iz dana u dan:Ukarajina nastavila granatiranje Donjecka, Turska nagoveštava protok prehrambenih proizvoda crnomorskim koridorom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Dec.2022

Rat u Ukrajini – 291. dan. Zbog masovnog napada rusih dronova na elektroenergetski sistem, milion i po stanovnika Odese ostalo u mraku, tvrdi Volodomir Zelenski. Moskva: Ruske snage napreduju ka Limanu. Ruska vojna administracija saopštila je da je u delovima Hersona koja je pod njihovom kontrolom...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.