Borelj Fonteles: Ukidanje takse važna odluka, ključan je protok robe

Izvor: RTS, 31.Mar.2020, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Borelj Fonteles: Ukidanje takse važna odluka, ključan je protok robe

Žozep Borelj Fonteles, visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost i potpredsednik Evropske komisije, pozdravio je odluku kosovske Vlade o ukidanju takse na robu iz Srbije. Borelj Fonteles je naveo da je to važan korak, posebno tokom pandemije koronavirusa.
Vršilac dužnosti kosovskog premijera Aljbin Kurti najavio >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je da će od ponoći taksa na srpske proizvode biti potpuno ukinuta i zamenjena reciprocitetom.

"Drago mi je da vidim odluku o potpunom ukidanju takse na robu iz Srbije i BiH od vršioca dužnosti kosovskog premijera. Ovo je važna odluka. Regionalna saradnja je ključ, kao i održavanje protoka robe, posebno u vremenu krize", napisao je Borelj Fonteles na Tviteru.
Međutim, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić kaže da Aljbin Kurti nije ukinuo takse. Ne nasedajte na lažne vesti, rekao je Đurić.
Prethodno je kosovski Ustavni sud ocenio protivustavnom meru sada već odlazeće vlade Aljbina Kurtija da se na Kosovu svakodnevno ograniči kretanje građana i civilnih vozila kao vid zaštite od širenja koronavirusa.
Inače, Aljbin Kurti neće se odazvati pozivu kosovskog predsednika Hašima Tačija na konsultacije sa vođama parlamentarnih stranaka radi određivanja mandatara za sastav nove vlade.
 
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Borel: Puno ukidanje taksi je važna odluka

Izvor: Blic, 31.Mar.2020

Šef diplomatije EU Đuzep Borelj pozdravio je večeras odluku o punom ukidanju taksi na robu iz Srbije i BiH koju je donela prelazna kosovska vlada.

Nastavak na Blic...

Borel: Srećan sam što vidim odluku o potpunom ukidanju taksi

Izvor: OkRadio.rs, 01.Apr.2020, 12:21

Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žosep Borel pozdravio je odluku kosovske vlade da u potpunosti ukine takse na proizvode iz Srbije i Bosne i Hercegovine. "Srećan sam što vidim odluku o potpunom ukidanju taksi od strane kosovske tehničke vlade za robu koja dolazi iz Srbije i...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.