Izvor: RTS, 13.Sep.2020, 10:47

Borelj: Evropljani će rešiti odnose Beograda i Prištine

Šef diplomatije EU Žosep Borelj kaže da se EU neće smatrati geopolitičkom silom ukoliko ne stabilizuje Balkan i ne reši odnose između Beograda i Prištine.
Borelj je u intervju za Fajnenšal Tajm rekao da "niko drugi to neće uraditi, samo Evropljani".

Govoreći o spoljnij politici EU i dešavanjima u susedstvu, Borelj je ocenio da je Balkan bio "bure baruta", a da je EU suočena sa najvećim zadatkom - rešavanjem nesuglasica i popravljanjem bezbednosti u tom regionu.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

EU BESNI ZBOG VAŠINGTONSKOG SPORAZUMA: Ne žele da im se SAD mešaju, plaše se GUBITKA MOĆI

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Sep.2020

Šef diplomatije EU Žosep Borelj kaže da se Evropska unija neće smatrati geopolitičkom silom ukoliko ne stabilizuje Balkan i ne reši odnose između Beograda i Prištine...Borelj je u intervju za Fajnenšal Tajm rekao da - niko drugi to neće uraditi, samo Evropljani...Govoreći o spoljnij politici...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.