Borel: Evropljani će rešiti odnose Srbije i tzv. Kosova

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Sep.2020, 10:41

Borel: Evropljani će rešiti odnose Srbije i tzv. Kosova

Šef diplomatije EU Žosep Borel kaže da se EU neće smatrati geopolitičkom silom ukoliko ne stabilizuje Balkan i ne reši odnose između Srbije i tzv. Kosova. ”Niko drugi to neće uraditi, samo Evropljani”, poručio je Borel u intervjuju za Fajnenšal Tajms.

Govoreći o spoljnoj politici EU i dešavanjima u susedstvu, Žosep Borel je ocenio da je Balkan bio ”bure baruta”, a da je EU suočena sa najvećim zadatkom- rešavanjem nesuglasica i popravljanjem bezbednosti u tom regionu.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Borelj: Evropljani će rešiti odnose Beograda i Prištine

Izvor: RTS, 13.Sep.2020

Šef diplomatije EU Žosep Borelj kaže da se EU neće smatrati geopolitičkom silom ukoliko ne stabilizuje Balkan i ne reši odnose između Beograda i Prištine. . Borelj je u intervju za Fajnenšal Tajm rekao da "niko drugi to neće uraditi, samo Evropljani"...Govoreći...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.