Borel i Lajčak sutra u Dijalogu i odvojeno i zajedno s Vučićem i Kurtijem

Izvor: Beta, 14.Jun.2021, 14:49

Borel i Lajčak sutra u Dijalogu i odvojeno i zajedno s Vučićem i Kurtijem

Zvaničnici EU Žozep Borel i Miroslav Lajčak će sutra u nastavku Dijaloga Beograd-Priština posebno razgovarati s kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem, a potom i srpskim predsednikom Aleksandrom Vučićem da bi uoči zajedničkog sastanka utvrdili s kakvim su predlozima dve strane doputovale u Brisel, a cilj je da se Dijalog nastavi o svim dosadašnjim temama i dogovorima.To su agenciji Beta preneli izvori EU u Briselu koji su potvrdili da će se pre runde Dijaloga saopštenjem obratiti visoki predstavnik EU Borel, dok bi završnu izjavu o ishodu sastanka dati specijalni predstavnik Unije Miroslav Lajčak.Nije predvidjeno da učesnici susreta održe zajedničke konferencije za medije, ali se očekuje da se Vučić i Kurti odvojeno posle runde dijaloga obrate novinarima.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EU: Sutra nastavak dijaloga o svim dosadašnjim temama, a ne novi početak

Izvor: Danas, 14.Jun.2021

Evropska unija (EU) očekuje sutra u Briselu na sastanku srpskog predsednika Aleksandra Vučića i kosovskog premijera Aljbina Kurtija (Albin) nastavak pregovora o svim dosadašnjim temama i dogovorima Dijaloga Beograd-Priština, a ne neki "novi početak" dijaloga, potvrdili su zvaničnici EU u Briselu.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.