Bocan-Harčenko: Otkazana poseta Lavrova pokazala kakav je pritisak na Srbiju

Izvor: Beta, 07.Jun.2022, 15:54

Bocan-Harčenko: Otkazana poseta Lavrova pokazala kakav je pritisak na Srbiju

Ambasador Rusije Aleksandar Bocan-Harčenko izjavio je danas da je onemogućavanje dolaska ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova u Beograd pokazalo kakav se pritisak sprovodi na Srbiju."Ali Srbija je ostala snažna, ne prihvatajući zahteve tog pritiska", rekao je Bocan-Harčenko na prijemu povodom Dana Rusije u ambasadi.On je rekao da je na Zapadu zavladala "histerija" povodom najavljene posete Lavrova jer im je bilo jasno sa "kakvim velikim srcem" će on biti dočekan u Beogradu."Rusija ne menja svoj stav o Kosovu - on ostaje isti. Kao i njen stav o Bosni i Hercegovini i Dejtonskom sporazumu", rekao je on.Ambasador je dodao da je neprihvatanje Srbije da uvede sankcije Rusiji omogućilo da biletaralni odnosi napreduju u svim sferama.Prema rečima Harčenka, Srbi i Rusi neguju sećanje na heroje iz Drugug svetskog rata, tako da je  Lavrov u Beogradu hteo da na spomenik posvećen njima ostavi posvetu da se "neće dozvoliti da se nacizam ponovo rodi".On je istako da će "biti izvršeni svi nalozi vrhovnog komandanta Vladimira Putina, koji se tiču specijalne vojne operacije protiv nacizma u Ukrajini i zaštite naroda Donbasa koji je bio izložen genocidu osam godina"."Operacija se nastavlja po planu i svi postavljeni ciljevi biće ispunjeni", rekao je Harčenko.On je naveo da to ...
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Na Zapadu zavladala ``histerija`` povodom najavljene posete Lavrov

Izvor: Beta Video, 07.Jun.2022

BEOGRAD - Ambasador Rusije Aleksandar Bocan-Harčenko je rekao da je na Zapadu zavladala ``histerija`` povodom najavljene posete Lavrova jer im je bilo jasno da sa ``kakvim velikim srcem`` će on biti dočekan u Beogradu. (CH3)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Oko specijal: Neutralnost Srbije i ukrajinska kriza

Izvor: RTS, 07.Jun.2022

Da li su najavljene posete Lavrova i Šolca u istoj nedelji do sada najozbiljniji test političke neutralnosti Srbije i šta se iz toga može zaključiti. U Oko specijalu govorili su Ljiljana Smajlović, kolumnistkinja "Nedeljnika", Nenad Radičević, dopisnik RTS-a iz Nemačke, Aleksandar Životić,...

Nastavak na RTS...

RIA Novosti: Rusija treba da pomogne Srbiji da postane nezavisni regionalni centar

Izvor: Danas, 08.Jun.2022, 11:22

Rusija ne sme "samo da pokušava od Srbije da napravi svoju ispostavu u Evropi, već treba i da joj pomogne da postane nezavisni centar snage u regionu", ističe RIA Novosti u komentaru povodom otkazane posete ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova Beogradu.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.