Blumberg: EU pripremila niz sankcija za režim Milorada Dodika

Izvor: Beta, 13.Feb.2022, 14:40

Blumberg: EU pripremila niz sankcija za režim Milorada Dodika

Evropska diplomatska služba (EEAS) pripremila je celi niz sankcija, koje bi trebale da budu uvedene režimu Milorada Dodika, objavio je američki list Blumberg (Bloomberg).Na sastanku 21. februara, ministri spoljnih poslova tog bloka, okupljeni u Savetu za spoljne poslove (FAC), raspravljaće o tome, navodi se u tekstu, koji je preneo portal Politički.ba.Dodaje se da je takve poteze najavio i visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj, reagujući pre dva dana na odluke Skupštine Republike Srpske da se krene i u formiranje vlastitog Visokog sudskog i tužilačkog saveta (VSTS)."Služba EU za spoljne poslove postavila je niz opcija, uključujući restriktivne mere, o kojima će ministri spoljnih poslova EU razgovarati na sastanku u Briselu kasnije ovog meseca, prema ljudima koji su upoznati s tim pitanjem i dokumentima u koje je Blumberg imao uvid", navodi američki list.Razgovori, prenosi se dalje, "dolaze u trenutku kada je režim bosanskih Srba preduzeo korake ka otcepljenju od ostatka etnički fragmentirane zemlje, ignorišući prošlomesečnu odluku SAD-a da uvedu sankcije (srpskom članu Predsedništva BiH i lideru vladajućeg SNSD-a) Miloradu Dodiku, koji je već dugi niz godina na vlasti"."U jednom dokumentu, EU je sugerisala da bi trebalo razmotriti restriktivne mere, uključujući zamrzavanje imovine i zabranu putovanja, ako Republika Srpska, ...
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

BLUMBERG: EU pripremila niz sankcija za režim Milorada Dodika

Izvor: Kurir, 13.Feb.2022

Evropska diplomatska služba (EEAS) pripremila je celi niz sankcija, koje bi trebale da budu uvedene režimu Milorada Dodika, objavio je američki list Blumberg.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.