Blinken i Lavrov večeras u Rejkjaviku dogovaraju susret Bajden-Putin

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Maj.2021, 08:40

Blinken i Lavrov večeras u Rejkjaviku dogovaraju susret Bajden-Putin

Američki državni sekretar Entoni Blinken i šef ruske diplomatije Sergej Lavrov večeras će, kako se očekuje, imati sastanak u Rejkjaviku, tokom skupa ministara spoljnih poslova osam članica Arktičkog saveta, kako bi dogovorili susret predsednika SAD i Rusije Džozefa Bajdena i Vladimira Putina.

To će biti sastanak na najvišem nivou predstavnika SAD i Rusije od kada je u januaru Bajden stupio na dužnost, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << navodi Rojters.

Bajden je u martu nazvao Putina “ubicom”, posle čega je Rusija pozvala svom ambasadora u Vašingtonu na konsultacije u Moskvu, gde se i dalje nalazi.

Vašington je zatim uveo sankcije protiv Moskve i proterao ruske diplomate, zbog “zloćudnih” aktivnosti, na šta je Rusija odgovorila zabranom Ambasadi SAD da angažuje lokalno osoblje.

Mogućnost sastanka Bajdena i Putina je Bela kuća nagovestila prošlog meseca, a ruski mediji, mada samit nije potvrđen, tvrde da bi najverovatnije mogao biti održan u Švajcarskoj.

Blinken i Lavrov u Rejkjaviku učestvuju na satanku Arktičkog saveta, čije su članice Kanada, Danska, Finska, Island, Norveška, Rusija, Švedska i SAD.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Lavrov: Razgovori sa Blinkenom konstruktivni

Izvor: Beta, 20.Maj.2021, 07:49

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov pozdravio je "konstruktivne" razgovore sa američkim kolegom Antonijem Blinkenom, nakon njihovog prvog sastanka od izbora predsednika SAD Džpzefa Bajdena."Razgovor mi se učinio konstruktivnim", rekao je Lavrov, javila je agencija RIA Novosti.Rusija i SAD "shvataju...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.