Biće lake mete; Putinov zakon stupa na snagu

Izvor: B92, 30.Nov.2022, 12:16

Biće "lake mete"; Putinov zakon stupa na snagu

Ministarstvo obrane Ujedinjenog Kraljevstva istaklo je novi zakon o stranim agenatima Rusije koji će se koristiti za slamanje kritičara i disidenata.

Vladimir Putin je u julu 2022. promenio postojeći Zakon o stranim agentima iz 2012. koji se koristi za "gušenje" protivnika režima. On stupa na snagu 1. decembra 2022. godine.

Ministarstvo pravde će moći da objavi lične podatke, uključujući >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << adresu, određenih 'stranih agenata', što znači da bi oni mogli da postanu mete uznemiravanja. Ranije je zakon bio ograničen na ljude za koje je Kremlj tvrdio da su dobili finansijsku podršku iz inostranstva.

"Kremlj verovatno deluje preventivno kako bi sprečio veće unutrašnje nesuglasice jer je sukob još uvek nerešen i sve više utiče na svakodnevni život Rusa", ​​ističe britansko ministarstvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Putin menja zakon kako bi se obračunao sa kritičarima i disidentima: Lični podaci "stranih agenata" moći da se OBJAVE JAVNO

Izvor: Blic, 30.Nov.2022

Britansko Ministarstvo odbrane osvrnulo se u svom dnevnom izveštaju na novi ruski predlog zakona o stranim agentima, navodeći da će se koristiti za obračun sa kritičarima i disidentima.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.