Bez dogovora Srba i Albanaca na Balkanu neće biti mira

Izvor: Vesti-online.com, 26.Sep.2018, 22:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Bez dogovora Srba i Albanaca na Balkanu neće biti mira"

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin, koji je danas učestvovao na zajedničkom sastanku ministara odbrane država Zapadnog Balkana i ministra odbrane Austrije Maria Kunaseka, koji je održan u Gracu u sklopu aktuelnog predsedavanja Austrije EU, istakao je da EU treba da podrži hrabre i mudre napore predsednika Srbije Aleksandra Vučića u pronalaženju održivog i trajnog rešenja između Srba i Albanaca. >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<

- Dijalog koji se vodi između Beograda i Prištine, koji veoma hrabro i mudro vodi predsednik Aleksandar Vučić mora da dobije rešenje koje će btii održivo, trajno i sa kojim će moći da žive i Srbi i Albanci. Predsednik Vučić za svoje napore i velike lične i političke rizike koje preduzima ne dobija previše podrške EU - naglasio je on.

Vulin je istakao da bi EU morala da zna da, ukoliko napori predsednika Vučića ne budu urodili plodom, onda će to biti problem koji će ostati u nasleđu budućim generacijama.

- EU ne moze da se nada da će biti sigurna i stabilna, ako Balkan ne bude bio miran i stabilan. Bez dogovora Srba i Albanaca Balkan neće biti miran i stabilan, a onda Evropa neka dobro razmisli o svojoj budućnosti. Izbor je na njima - podvukao je on.

Vulin je izrazio uverenje da, ako podrže predsednika Vučića i razumeju hrabrost sa kojom vodi dijalog, hrabrost koja nedostaje većini svetskih lidera, pa i lidera EU, onda će razumeti da je ovo način da konačno dođemo do trajnog i održivog rešenja, do mira za nas i našu decu.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.