Berlin odbacuje tvrdnje Trampa da ništa ne radi za Ukrajinu

Izvor: B92, 27.Sep.2019, 19:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Berlin odbacuje tvrdnje Trampa da ništa ne radi za Ukrajinu

Berlin -- Nemački zvaničnici odbacili su danas navode američkog predsednika Donalda Trampa da Berlin "skoro ništa ne radi" za Ukrajinu.

Portparol nemačke vlade Štefen Zajbert odbio je da direktno komentariše transkript telefonskog razgovora, koji je objavila Bela kuća, a u kojem Tramp kaže ukrajinskom predsedniku Volodimiru Zelenskom da "Nemačka skoro ništa ne radi za vas, samo priča", prenosi AP.

Zajbert je, međutim, rekao da je "svako ko je ovde bio proteklih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << godina slušao da satima razgovaramo o obimu naših napora za suverenitet, teritorijalni integritet, pravac reformi u Ukrajini".

Portparol Ministarstva spoljnih poslova Rajner Brojl ukazao je na brojke koje pokazuju da je Nemačka treći najveći bilateralni donator Ukrajini, posle EU i Vašingtona.

"Svako ko trezan ovo pogleda zaključiće da je Nemačka snažno uključena (u situaciju u Ukrajini)", naveo je on.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Berlin odbacuje tvrdnje Trampa da ništa ne radi za Ukrajinu

Izvor: Blic, 28.Sep.2019, 00:21

Nemački zvaničnici odbacili su danas navode američkog predsednika Donalda Trampa da Berlin "skoro ništa ne radi" za Ukrajinu.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.