Barnije: Evropska unija će pažljivo pratiti elemente sporazuma u Severnoj Irskoj

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Jan.2020, 21:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Barnije: Evropska unija će pažljivo pratiti elemente sporazuma u Severnoj Irskoj

Evropska unija će vrlo pažljivo nadzirati elemente britanskog sporazuma o Bregzitu u Severnoj Irskoj i neće dozvoliti da London ponovo otvori sporazum "na osnovu drugačije primene", izjavio je danas glavni pregovarač Evropske unije za Bregzit, Mišel Barnije.

"Sporazum o povlačenju moraju sve strane primenjivati strogo i disciplinovano", rekao je Barnije i dodao da se on ne može ponovo otvoriti na osnovu drugačije primene, preneo je Rojters.

Mi ćemo nadgledati njegovu korektnu primenu veoma pažljivo, dodao je.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Barnije: Neizbežne provere britanske robe u Severnoj Irskoj

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 28.Jan.2020, 15:28

Nove provere roba koje ulaze u Severnu Irsku iz Velike Britanije su "nužna" posledica sporazuma o Bregzitu, izjavio je pregovarač Evropske Unije Mišel Barnije (Michel Barnier).

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.