Bajdenov čovek se povlači: Fauči odlazi s položaja

Izvor: B92, 22.Avg.2022, 20:20

Bajdenov čovek se povlači: Fauči odlazi s položaja

Dr Entoni Fauči najavio je danas da će se u decembru povući sa profesionalnih dužnosti.

On će se povući sa funkcije direktora Nacionalnog instituta za alergije i infektivne bolesti, glavnog medicinskog savetnika američkog predsednika Džozefa Bajdena i šefa NIAID laboratorije za imuno-regulativu.

Dr Fauči (81), koji je savetovao sedam predsednika SAD i proveo više od pola veka u Nacionalnom institutu za alergije i infektivne bolesti, napustiće državnu službu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kako bi "otvorio sledeće poglavlje" svog profesionalnog angažovanja, prenosi Njujork tajms.

Najava Faučija nije bila sasvim neočekivana, jer je već izvesno vreme govorio da razmišlja o povlačenju iz državne službe.

U intervjuu njujorškom dnevniku Fauči je izjavio da se neće penzionisati u klasičnom smislu, već namerava da se posveti putovanjima, pisanju i podsticanju mladih ljudi da stupe u državnu službu.

"Sve dok sam zdrav, što jesam, i energičan, što jesam, i strastven, što jesam, želim da radim i neke stvari van domena savezne vlade", rekao je dr Entoni Fauči.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Fauči se povlači sa mesta Bajdenovog glavnog medicinskog savetnika

Izvor: Danas, 22.Avg.2022

Entoni Fauči saopštio je danas da se povlači sa mesta direktora Nacionalnog instituta za alergije i infektivne bolesti (NIAID) u decembru i da više neće biti glavni medicinski savetnik američkog predsednika Džoa Bajdena.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.