Bajden u Vrhonoj Radi: Vašington je uz vas

Izvor: Blic, 22.Apr.2014, 11:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bajden u Vrhonoj Radi: Vašington je uz vas

Američki potpredsednik Džozef Bajden rekao je danas ukrajinskim parlamentarcima u Vrhovnoj Radi na početku dvodnevne posete Kijevu, da SAD podržavaju Ukrajinu u odupiranju "ponižavajućim pretnjama" i da je Amerika spremna da pomogne ukrajinskoj ekonomiji.

On im je takođe poručio da je pred njima istorijska prilika da izgrade ujedinjenu Ukrajinu, prenela je agencija AP.

Bajden je dodao da će ukrajinski predsednički izbori zakazani za 25. maj biti najvažniji >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u istoriji Ukrajine, kao i da je Vašington spreman da pomogne u njihovom održavanju.

Razgovarajući na temu ekonomije, američki potpredsednik je istakao da su SAD spremne da pomognu ukrajinskoj privredi, uz upozorenje da oni prvo moraju da se uhvate u koštac sa "rakom endemske korupcije".

Bajden je dodao i da nema razloga da Ukrajina ne postigne energetsku nezavisnost, umesto da zavisi o ruskim energentima, ali je istakao i da će za to biti potrebno neko vreme.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bajden ponudio pomoć Ukrajini, osudio korupciju

Izvor: Nezavisne Novine, 22.Apr.2014

KIJEV - Potpredsjednik SAD Džozef Bajden rekao je danas u govoru u ukrajinskom parlamentu da je Amerika spremna da pomogne ukrajinskoj ekonomiji, ali je upozorio da Kijev mora da se bori protiv raširene korupcije.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.