Bajden sleteo u Brisel

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Jun.2021, 21:25

Bajden sleteo u Brisel

Predsednik SAD sleteo je večeras u Brisel, dva dana uoči samita NATO i samita SAD-EU, kao deo njegovog prvog inostranog putovanja otkako je preuzeo dužnost u januaru.

Rojters navodi da je cilj Bajdenovog dolaska u Brisel usmeren ka oživljavanju transatlantskih veza.

Bajden je prethodna tri dana boravio u Velikoj Britaniji na Samitu G7, a sada će se priključuti liderima NATO država 14. juna, da bi dan kasnije trebalo da održi sastanak sa vodećim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << diplomatama Evropske unije.

Bajden je obećao da će obnoviti odnose sa saveznicima posle četiri "trusne" godine, kada je predsednik bio Donald Tramp, koji je povukao Vašington iz Pariskog klimatskog sporazuma, a u jednom trenutku je zapretio i da će napustiti nato, dodaje britanska novinska agencija.

Nakon Brisela, Bajden će putovati u Ženevu, gde će se susresti sa ruskim kolegom Vladimirom Putinom, 16. juna.
Pogledaj vesti o: NATO skup,   NATO,   Evropska Unija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.