Bajden i Suga potvrdili američko-japansko partnerstvo u odnosu prema Kini (VIDEO)

Izvor: Beta, 17.Apr.2021, 10:35

Bajden i Suga potvrdili američko-japansko partnerstvo u odnosu prema Kini (VIDEO)

Američki predsednik Džozef Bajden i japanski premijer Jošihide Suga potvrdili su na sastanku u Vašingtonu partnerstvo dve zemlje i istakli da će se zajedno suočiti sa izazovima koje je postavila Kina.Bajden i Suga sastali su se juče u Beloj kući i to je bio prvi samit američkog predsednika sa jednim od lidera stranih država od inauguracije u januaru.Bajden i Suga su pokušali da obnove savezništvo dve zemlje koje je bilo narušeno za vreme mandata američkog predsednika Donalda Trampa.Na konferenciji za novinare u Rouz gardenu, Bajden je rekao da će se SAD i Japan zajedno suočiti sa izazovima koje je postavila Kina i njenim pokušajima da dominira Indo-pacifičkim regionom.Suga je pozvao na mir i stabilnost na Tajvanu i pozvao Kinu, čija sporna pretenzija na Tajvan predstavlja potencijalnu tačku sukoba u regionu, da zajedno sa SAD mirno reše spor.Bajdenova administracija je kao osnovni izazov spoljne politike označila odnos prema Kini i Indo-Pacifiku.Odluka Bajdena da povuče američke trupe iz Avganistana doprineće većoj posvećenosti administracije istočnoj Aziji.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Predsednik SAD i premijer Japana potvrdili partnerstvo u odnosu prema Kini

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 17.Apr.2021

Američki predsednik Džozef Bajden (Joseph Biden) i japanski premijer Jošihide Suga potvrdili su na sastanku u Vašingtonu partnerstvo dve zemlje i istakli da će se zajedno suočiti sa izazovima koje je postavila Kina, prenosi agencija Asošijejted pres (AP). Bajden i Suga sastali su se juče u Beloj...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.