Bajatović: Rano da se govori o ulasku Srbije u NATO

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Okt.2012, 16:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bajatović: Rano da se govori o ulasku Srbije u NATO

BEOGRAD -

Srbija je spremna da koristi sve mogućnosti i kapacitete Partnerstva za mir, ali je rano da se govori o evroatlantskim integracijama Srbije i njenom članstvu u NATO jer to mora biti zrela politička odluka, izjavio je danas predsednik skupštinskog Odbora za odbranu i unutrašnje poslove Dušan Bajatović.

Bajatović je u razgovoru sa delegacijom Odbora za civilnu dimenziju bezbednosti Parlamentarne skupštine >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << NATO, koju je predvodio Tomas Majkl Džopling, ponovio jasan stav da Srbija neće priznati Kosovo i Metohiju, ali je spremna da podigne dijalog Beograda i Prištine na najviši nivo, saopšteno je iz Skupštine Srbije.

Bajatović je, govoreći o odnosima u regionu, istakao da stavovi Srbije o Republici Srpskoj ne dovode u pitanje integritet Bosne i Hercegovine, da Srbija poštuje Dejtonski sporazum i da je ključ stabilizacije prilika u Bosni i Hercegovini u njenom ekonomskom razvoju.

Prema njegovim rečima, Srbija u oblasti odbrane i bezbednosti nastoji da poveća stepen civilne kontrole i poštovanja ljudskih prava, u skladu sa evropskom praksom.

Bajatović je upoznao članove delegacije PS NATO sa prioritetima unutrašnje politike Srbije, posebno u oblasti odbrane i bezbednosti, odnosima sa NATO i evropskom perspektivom Srbije, situacijom na Kosovu i Metohiji i odnosima u regionu Zapadnog Balkana.

Susretu su prisustvovali i članovi odbora za odbranu i unutrašnje poslove, spoljne poslove, evropske integracije i za Kosovo i Metohiju srpskog parlamenta.

U razgovoru su učestvovali i članovi stalne delegacije parlamenta pri PS NATO Dragan Šormaz i Dejan Radenković, kao i poslanici Milica Dronjak, Laslo Varga, Ljubiša Stojmirović, Aleksandra Đurović i Dejan Rajčić, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.