BRUKA! ZA POBEDNIKE NEMA POZIVA IZ VARŠAVE: Srbija i Rusija bez mesta na proslavi 80. godišnjice od početka Drugog svetskog rata

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Avg.2019, 07:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BRUKA! ZA POBEDNIKE NEMA POZIVA IZ VARŠAVE: Srbija i Rusija bez mesta na proslavi 80. godišnjice od početka Drugog svetskog rata

Na adresu predsednika Srbije Aleksandra Vučića još nije stigao poziv iz Poljske da 1. septembra prisustvuje obeležavanju 80. godišnjice od početka Drugog svetskog rata

Kako su za ovaj list pojasnili u Ministarstvu spoljnih poslova, od ambasade Srbije u Varšavi dobili su informaciju da su pozivi upućeni samo članicama EU, NATO i Istočnog partnerstva.

Ovo su za list potvrdili i u ambasadi Poljske u Beogradu.

Na pitanje da li je poziv upućen >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nekim od zvaničnika iz Beograda i zašto nije pozvan niko iz Rusije, otpravnik poslova poljske ambasade Pavel Sokolovski je odgovorio da su "pozivnice upućene najbližim poljskim partnerima iz EU, NATO i zemljama Istočnog partnerstva".

Ovo će biti drugi važan događaj na kome Srbija neće biti zastupljena u skladu sa svojom istorijskom ulogom i statusom sile pobednice.

List podseća da je na proslavi 100. godišnjice potpisivanja primirja u Prvom svetskom ratu, 11. novembra prošle godine, Francuska predsednika Srbije smestila u neke od sporednih redova, dok je Hašim Tači sedeo tik iza Vladimira Putina.

Oštre kritike na račun Poljske stižu iz Moskve, budući da pozivnicu za događaj kome će, kako se najavljuje, prisustvovati oko 20 svetskih lidera, nije dobio ni ruski predsednik Vladimir Putin.

Pogledajte rezultate

Hteli sekirama protiv topova: Zašto je ova bitka SRPSKE VOJSKE posebna? (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Srbija nije pozvana na obeležavanje 80 godina od Drugog svetskog rata u Poljskoj

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Avg.2019

Na adresu predsednika Srbije Aleksandra Vučića još nije stigao poziv iz Poljske da 1. septembra prisustvuje obeležavanju 80. godišnjice od početka Drugog svetskog rata, piše "Politika" pozivajući se na saznanja u Predsedništvu...Kako su za ovaj list pojasnili u Ministarstvu spoljnih poslova,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.