BOSNA JE GREŠKA! KONAČNO ISTINA POSLE 24 GODINE: BiH plaća cenu međunarodnog intervencionizma

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Avg.2019, 23:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"BOSNA JE GREŠKA!" KONAČNO ISTINA POSLE 24 GODINE: BiH plaća cenu međunarodnog intervencionizma

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik navodi da BiH sada plaća cenu međunarodnog intervencionizma i dodaje da je to jedan od razloga neformiranja vlasti na nivou BiH.

Milorad Dodik navodi da se greška dogodila 1995. godine.

- BiH nije trebala ni da postoji i greška je nastupila 1995. godine i sve godine do sada nam to pokazuju - rekao je Dodik.

Istakao je da je BiH neželjena >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << od strane dva konstitutivna naroda.

- Mnogi su se tu upleli. Prije svega visoki predstavnici koji su intervenisali u procedure vezane za sastav Savjeta ministara, koji je ranije imao tri ministarstva. A po Ustavu i danas ima tri ministarstva - naglasio je srpski član Predsedništva BiH.

Naglašava da je neko hteo da od Savjeta ministara napravi "vladu".

- To ne može tako. Po Ustavu Savet ministara je pomoćni organ Predsedništva BiH - objasnio je Dodik.

Ističe da je u BiH trenutno nezdrava situacija, te dodaje da se plaća cijena i zbog "zamišljenih demokratskih institucija".

- Bošnjački političari su sada izmislili priču o tome da se baš sada uđe u NATO i to postavi kao uslov za formiranje vlasti. Jasna pozicija Republike Srpske je vojna neutralnost i mi se ponašamo u skladu sa tim. Oni imaju svoje politike, a mi svoje i to pokazuje da BiH ne može da funkcioniše - izjavio je Dodik.

Pogledajte rezultate

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.