BiH plaća cenu međunarodnog intervencionizma

Izvor: RTS, 21.Avg.2019, 22:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BiH plaća cenu međunarodnog intervencionizma

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik navodi da BiH sada plaća cenu međunarodnog intervencionizma i dodaje da je to jedan od razloga neformiranja vlasti na nivou BiH.
Milorad Dodik navodi da se greška dogodila 1995. godine.

"BiH nije trebala ni da postoji i greška je nastupila 1995. godine i sve godine do sada >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nam to pokazuju", rekao je Dodik.
Istakao je da je BiH neželjena od strane dva konstitutivna naroda.
"Mnogi su se tu upleli. Prije svega visoki predstavnici koji su intervenisali u procedure vezane za sastav Savjeta ministara, koji je ranije imao tri ministarstva. A po Ustavu i danas ima tri ministarstva", naglasio je srpski član Predsedništva BiH.
Naglašava da je neko hteo da od Savjeta ministara napravi "vladu".
"To ne može tako. Po Ustavu Savet ministara je pomoćni organ Predsedništva BiH", objasnio je Dodik.
Ističe da je u BiH trenutno nezdrava situacija, te dodaje da se plaća cijena i zbog "zamišljenih demokratskih institucija".
"Bošnjački političari su sada izmislili priču o tome da se baš sada uđe u NATO i to postavi kao uslov za formiranje vlasti. Jasna pozicija Republike Srpske je vojna neutralnost i mi se ponašamo u skladu sa tim. Oni imaju svoje politike, a mi svoje i to pokazuje da BiH ne može da funkcioniše", izjavio je Dodik za RTRS.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dodik: BiH plaća cenu međunarodnog intervencionizma

Izvor: Blic, 21.Avg.2019

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas da BiH sada plaća cenu međunarodnog intervencionizma i dodao da je to jedan od razloga neformiranja vlasti na nivou BiH.

Nastavak na Blic...

"BOSNA JE GREŠKA!" KONAČNO ISTINA POSLE 24 GODINE: BiH plaća cenu međunarodnog intervencionizma

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Avg.2019

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik navodi da BiH sada plaća cenu međunarodnog intervencionizma i dodaje da je to jedan od razloga neformiranja vlasti na nivou BiH...Milorad Dodik navodi da se greška dogodila 1995. godine...- BiH nije trebala ni da postoji i greška je nastupila 1995. godine...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.