BOLJE BI BILO DA SE UGOJI Andjelina Dzoli imenovana za profesorku Londonske skole ekonomije

Izvor: medio.rs, 24.Maj.2016, 09:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BOLJE BI BILO DA SE UGOJI Andjelina Dzoli imenovana za profesorku Londonske skole ekonomije

Američka glumica i specijalna izaslanica Visokog komesarijata Ujedinjenih nacija za izbeglice, Anđelina Džoli-Pit, imenovana je za gostujućeg profesora Londonske škole ekonomije (LSE), saopštio je taj londonski univerzitet

Džoli-Pit je jedna od četiri novoimenovana gostujuća profesora koji će doprineti programu novog mastera o ženama, miru i bezbednosti >> Pročitaj celu vest na sajtu medio.rs << koji ima za cilj promovisanje rodne radnovpravnosti i pružanje pomoći ženama koje su ugrožene u sukobima širom sveta, preneli su britanski mediji.

 - Oduševljena sam uvođenjem ovog programa. Nadam se da će i druge univerzitetske institucije slediti taj primer, jer je od vitalnog značaja da proširimo debatu o načinu na koji treba unaprediti prava žena i okončati nekažnjivost zločina koji nesrazmerno pogađaju žene, kao što je seksualno nasilje u sukobima - saopštila je Džoli-Pit.

Među imenovanim gostujućim profesorima LSE je i bivši britanski ministar spoljnih poslova Vilijam Hejg, koji je 2010. sa Anđelinom Džoli-Pit pokrenuo inicijativu u cilju prečavanja seksualnog nasilja u sukobima.

Gostujući profesori će držati predavanja, učestvovati u radionicama i javnim događajima, saopštila je LSE, dodavši da će studenti od avgusta moći da se upišu na program te škole posvećen ženama, miru i bezbednosti.

Informer.rs

Nastavak na medio.rs...






Povezane vesti

A. Džoli imenovana za profesorku Londonske škole ekonomije

Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Maj.2016

Američka glumica i specijalna izaslanica Visokog komesarijata Ujedinjenih nacija za izbeglice, Anđelina Džoli-Pit, imenovana je za gostujućeg profesora Londonske škole ekonomije (LSE), saopštio je taj londonski univerzitet...Džoli-Pit je jedna od četiri novoimenovana gostujuća profesora koji...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta medio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta medio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.