B92 u Tel Avivu: Palestinci u odelima izvršili napad VIDEO

Izvor: B92, 09.Jun.2016, 18:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

B92 u Tel Avivu: Palestinci u odelima izvršili napad VIDEO

Tel Aviv -- Četvoro ljudi je ubijeno, a šestoro je povređeno u terorističkom napadu u centru Tel Aviva, nedaleko od Ministarstva odbrane.

Dvojica mlađih muškaraca, za koje se kasnije ispostavilo da su Palestinci, u elegantnim odelima, sedeli su restoranu u tržnom centru Sarona, a onda naglo ustali i počeli nasumično da pucaju u prolaznike.

Intervenisala je policija i obojica napadača su uhapšena, pri čemu je jedan teško ranjen.

U stalnu napetost >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i netrpeljivost između Palestinaca i Izraelaca uverila se i ekipa B92.

Zvaničnici Palestinske samouprave nisu komentarisali napad, ali su Hamas i još neke ekstremne grupe, napad u Tel Avivu uporedile sa prethodnim napadima i nazvale ga prirodnim odgovorom na višedecenijsku izraelsku okupaciju i nasilje na palestinskim teritorijama.

Izrael najavljuje oštre mere.

"Dobro znamo šta radimo. O našoj sigurnosti brinu se naše bezbednosne snage. Palestinci treba da shvate da nas ne mogu slomiti. Ceo svet treba da shvati da će onaj ko opravdava terorizam na kraju doživeti teror na svom pragu”, navodi predsednik Izraela Ruven Rivlin.

Dodatna dva bataljona izraelske vojske biće razmeštena na Zapadnoj obali, a danas su suspendovao dozvole za kretanje za 83.000 Palestinaca sa Zapadne obale i iz pojasa Gaza i oni za vreme ramazana neće moći da posete rodbinu u Izraelu niti da se mole u Jerusalimu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.