Izvor: Blic, 08.Jun.2016, 21:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PUCNJAVA U TEL AVIVU Najmanje troje poginulo, a šestoro povređenih

Najmanje tri osobe su poginule, a šestoro je povređeno u u pucnjavi koja se dogodila u centru Tel Aviva, prenose strani mediji.

PHOTOS of the 2 Palestinian terrorist after being caught by police after they shot and seriously injured 9 Israelis pic.twitter.com/7X8LU2QSbW

Pucnjava se dogodila u samom centru grada na pijaci Sarona koja se nalazi u neposrednoj blizini izraelskog Ministarstva odbrane i drugih državnih institucija.

Weapon used by shooter >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << in Tel-Aviv moments ago. 9 Injured, 1 critical. Police looking for 2nd assailant. pic.twitter.com/mHOD9QC1xG

Dvojica osumnjičenih, okarakterisanih kao "teroristi" su uhapšeni - potvrdio je Miki Rosenfild, portparol Izraelske policije na Tviteru, a prenosi RT.

VIDEO: Footage of the moment police in #TelAviv #Israel shoot one of the attackers - @News_Executive pic.twitter.com/J2oddquZY7

Neposredno nakon toga, kako javlja BBC, glavni čovek policije Tel Aviva Čiko Edri je rekao da je u pitanju "veoma ozbiljan teroristički napad".

- Jedan od terorista je uhapšen, a drugi ranjen. Zaplenili smo oružje koje su nosili - dodao je Edri.

אירוע בטחוני עכשיו. מולי pic.twitter.com/0Vnvi95Ppg

Veruje se da je sprečen veći broj žrtava jer je većina posetilaca blagovremeno reagovala i, na osnovu svedočenja očevidaca, mahom su počeli da beže kada su odjeknuli prvi pucnji, ali i da viču ostalima da urade isto.

Prvobitno je javljeno da su napad izvela dvojica Palestinaca, navodno obučena kao "ortodoksni pripadnici jevrejske zajednice", koji su samo ušli u restoran i otvorili vatru. Međutim, ovi navodi još uvek nisu potvrđeni.

Hamas pohvalio napad, proslavljali vatrometom

Vođa terorističke organizacije Hamas pohvalio je napad u Tel Avivu, prenosi "The Times of Israel".

كل المجد والتحية للخلايلة. ✌️

"Slava i pozdravi Hebronitima", objavio je na Tviteru vođa ove terorističke organizacije, u neku ruku potvrđujući sumnje da je u pitanju bio teroristički napad.

APPALING: Palestinians in #Gaza celebrating the SUCCESFUL Israeli bloodshed, their first HOLY attack during #Ramadan pic.twitter.com/3oZDWU5aCV

Kako prenosi "The Times of Israel", postoje sumnje da je na području Gaze i Hebrona primećen vatromet nakon pucnjave koji se dovodi u vezu sa izjavom ekstremista Hamasa.
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VIDEO: Krvavi napad u Tel Avivu, najmanje troje mrtvih

Izvor: Vesti-online.com, 08.Jun.2016

Tri osobe su poginule, dok ih ih je najmanje devet povređeno u pucnjavi koja se dogodila u Tel Avivu. Policija smatra da je napad bio usmeren protiv Izraelaca, javio je Rojters...Pucnjava se dogodila u samom centru grada u popularnom tržnom centru Sarona Market koji se nalazi u neposrednoj bliziji...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.