Austrijska policija na granici Srbije i Mađarske!

Izvor: Vesti-online.com, 28.Jul.2016, 17:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Austrijska policija na granici Srbije i Mađarske!

Na mađarsko-srpsku granicu stigli su prvi austrijski policajci koji će biti prisutni na graničnim prelazima, ali će i patrolirati duž mađarske ograde, rekao je portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Austrije Karlhajnc Grundbek.

- Reč je o prvim policajcima od ukupno 20, koji će do ponedeljka biti upućeni na mađarsko-srpsku granicu - rekao je Grundbek za bečki "Prese".

Policajci su prošli obuku u evropskoj pograničnoj agenciji "Fronteks" i učestvovaće >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << u nadzoru granice, ali neće učestvovati u akcijama vraćanja migranata.

Učešće austrijskih policajaca u nadzoru je simboličnog karaktera, pošto granicu obezbeđuje 10.000 mađarskih snaga bezbednosti.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

STIGLA ISPOMOĆ: I austrijski policajci kontrolišu mađarsko-srpsku granicu!

Izvor: Kurir, 29.Jul.2016, 10:16

...Portparol Ministarstva Karlhajnc Grundbek potvrdio je da su prvi policajci već na licu mesta.."Radi se o prvim policajcima od ukupno 20 koji će do ponedeljka biti upućeni na mađarsko-srpsku granicu", objasnio je on bečkom dnevniku „Prese“..Policajci su prošli obuku u Fronteksu i naći će...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.