Atina: Turska da se sankcioniše zbog odluke o Aja Sofiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Jul.2020, 15:58

Atina: Turska da se sankcioniše zbog odluke o Aja Sofiji

Predstavnik grčke vlade Stelios Pecas izjavio je u današnjem intervjuu za SKAI TV da će "Grčka učiniti sve što je u njenoj moći" da turske vlasti snose posledice zbog odluke da Aja Sofiju, spomenik pod zaštitom Uneska, ponovo pretvore u islamsku bogomolju, prenela je grčka nacionalna agencija ANA.

Pecas je ocenio da odluka turskog predsednika >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Erdogana ima međunarodnu težinu i da će tako "prestupničko ponašanje i naneta uvreda imati odgovarajući, uzvratni odgovor".

Predstavnik grčke vlade je ukazao da je "Erdogan napravio istorijsku grešku i razdor koji se mora premostiti".

"Svako ko prekrši međunarodne propise i zakone devijantnim ponašanjem, snosiće štetne posledice", upozorio je Stelios Pecas.

U međuvremenu je grčki premijer Kirijakos Micotakis pokrenuo seriju međunarodnih kontakata povodom odluke turskih vlasti da se Aja Sofija ponovo pretvori u islamsku bogomolju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.