Asad: Jedino sirijska vojska može da zaštiti grupe na severu zemlje

Izvor: Beta, 17.Feb.2019, 18:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Asad: Jedino sirijska vojska može da zaštiti grupe na severu zemlje

Predsednik Sirije Bašar Asad izjavio je danas u Damasku da jedino sirijska vojska može da zaštiti grupe na severu te zemlje.Asad je najverovatnije mislio na kurdske grupe koje imaju podršku SAD, a koje strahuju od napada Turske pošto se američke snage povuku iz severoistočne Sirije.Predsednik Sirije je kazao da će svi strani vojnici u Siriji biti tretirani kao okupacione snage.On nije direktno pomenuo planirano povlačenje 2.000 američkih vojnika sa severa Sirije, ali je rekao da "niko ne treba da se kladi na zaštitu od Amerikanaca".Asad je nagovestio da će se sirijska vojska vratiti na sever zemlje posle povlačenja američkih vojnika."Svaki pedalj Sirije će biti oslobodjen i svaki uljez je neprijatelj", naveo je Asad.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

ASAD POSLAO OŠTRU PORUKU STRANIM SILAMA: Svaki pedalj Sirije će biti oslobođen i svaki uljez je neprijatelj!

Izvor: Kurir, 17.Feb.2019

Predsednik Sirije Bašar al Asad izjavio je u Damasku da jedino sirijska vojska može da zaštiti grupe na severu te zemlje.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.