Anonimusi oborili sajt Interpola

Izvor: B92, 12.Feb.2012, 10:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Anonimusi oborili sajt Interpola

Vašington -- Hakerska grupa Anonimni srušila je Interpolov sajt, samo dan pošto su onesposobili sajt američke tajne službe CIA.

Anonimni i njihove pristalice su protestovali širom Evrope upozoravajući na štetnost sporazuma o zaštiti autorskih prava na internetu (ACTA).

Pristalice grupe su u poslednje vreme pokrenule akcije na internetu širom sveta, rušeći sajtove državnih institucija, političkih stranaka >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i međunarodnih organizacija koje okrivljuju za gušenje sloboda i demokratije.

Hakerska grupa je prethodnog meseca na kratko onesposobila za rad sajtove Ministarstva pravde SAD I FBI, u znak osvete zbog gašenja jednog od najvećeg sajta za razmenu fajlova Megaaploud.

Anonomni postoje od 2008. godine i predstavljaju neformalnu grupu na internetu koja se bori protiv veb cenzure i često se smatra naslednikom Vikilksa.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.